Main Page

Info om Elsir dalen:

Elsir dalen er en tyndt befolket menneskelig grænse kendt som Elsir Vale. Vale strækker næsten 250 mil øst til vest, og gennemsnit omkring 70 mil nord til syd. Det er omgivet af en række små bjergkæder, tætte skove, savanner. Som noget af en oase midt i endeløse mil af græsarealer og øde områder, sidder Elsir dalen midt i trafikken mellem øst-vest og nord på kontinentet Lanon.

Klima:

Det er sommer ved kampagnens start. Sommer i Elsir Dalen er varm og tør, afbrudt af lejlighedsvise intense tordenvejr, og vintrene er varme og regnfulde. Kampagnen begynder i midten af sommeren, så forvent varme dage og varme nætter (i gennemsnit 20-35 grader om dagen, falder til 10-18 grader om natten).

Historie:
De spredte menneskelige byer og landsbyer i området voksede op langs Morgengryets vej (Dawn way), en vigtig øst-vest handelsrute, der forbinder de stærkt befolkede lande, der ligger nordvest på tværs af endeløse sletter med de eksotiske riger og varer af fra kystnære riger der ligger mod sydøst. Meget af Morgengryets vej (Dawn Way) blev bygget af en gammel dværge kongerige, der strakte sig over den røde drages bjerge (Wyrmsmoke) og Skjoldbjergene (Giantshield) for mere end tusind år siden. Dværgeriget er længe væk, men deres veje, broer og akvadukter forbliver i brug den dag i dag. Efter rigets opløsning, holdt tilstedeværelsen af forskellige monstre og banditter trafikken langs Morgengryets vej (Dawn Way) let i mange år, få karavaner turde rejse den lange og farlige tur. Få mennesker boede i Elsir dalen i disse år – kun spredte bebyggelser af druide folk, der har efterladt intet andet end græsklædte gravhøje og stensætninger på bakketoppe.

Omkring 500 år siden kom den nærliggende by Rhest til at kontrollere dalen og et stort strækning af jord nord for Skjoldbjergene (Giantshields). Soldater fra Rhest sikrede vejene hele vejen til Dennovar og videre ad morgengryets vej (Dawn Way), og kongeriget Rhestilor voksede sig velhavende på taksterne det inddrev fra forbi rejsende købmænd. Under rigets beskyttelse, voksede byerne langs morgengryets vej (Dawn Way) fra små landsbyer eller ensomme soldat stillinger til blomstrende bebyggelser – Brindol, Dennovar, Terrelton, og resten.

Riget Rhestilor kollapsede efterhånden under uroligheder, monstrøse angreb, og magiske ødelægger. For næsten 200 år siden, blev byen Rhest brændt af vilde horde fra den røde drages bjerge (Wyrmsmoke Mountains). Selv om krigere Rhestilor dræbte mange hobgobliner og deres slags, blev byen forladt og det allerede svækkede riget brød sammen. Sluserne og kanalerne omkringliggende Rhest forfaldt, og sortemosen (Blackfens) slugte den ødelagt by.

I årene efter rigets fald, kom byerne Elsir Vale at passe sig selv. De fleste af de lokale fyrster stadig holdes titler stammer fra den gamle kongerige Rhestilor. Men alle vidste, at kongerne af Rhestilor var døde, og intet nyt rige opstod i dalen.

Byer:
Her under de 3 mest kendte, som udefrakommende nok har hørt om.

Brindol:
Brindol er Elsirs bankende hjerte. Det er et velstående landbrugssamfund og hvilested på morgengryets vej (dawn way), på den sydlige bred af Elsir floden. Frugtplantager af æble-og pæretræer vokser langs floden, og markerne omkring byen har hektar efter hektar af korn. Byen styres af en Lord Kerden Jarmaath. Hans hær er kendt som løve vagten, og hans elitesoldater er en del af en ordre kaldet Brindols løver. Byens bymur, en kæmpe Pelor katedral og Kaal familiens gods dominerer byens udseende. Det mest bemærkelsesværdige tro i Brindol er tilbedelse af solguden Pelor, selv om guden dødsguden Wee Jas også er repræsenteret.

Dennovar:
Den største by i regionen, Dennovar er et handels-center placeret i den østlige ende af Dalen, som ligger ved bredden af Ern søen, på kanten af de gyldne sletter. Lady Yisel Bristeir er hersker over byen, selvom det er Købmændenes Laug der har den reelle magt. Dennovar er også kendt for at have dusinvis af templer og helligdomme til forskellige guddomme, hvis aktiviteter styres af et særskilt Temple Råd. Dennovars hær Dennovar er kendt som Dennovar Klinger.

Drellins Færgested:
Hvis Dennovar er den østlige indgang til dalen, er det lille samfund Drellins Færgested det vestlige. Byen, der ligger på kanten af en mystisk skov kaldet Hekseskoven, får sit eksistensgrundlag primært fra handel, der kommer fra nord og vest, som regel stopper karavaner for at få nye forsyninger, før de rejser mod nord eller til Brindol og Dennovar for at købe og sælge deres varer.

Dalens Terræn og småbyer:

Marth Skoven:
På den sydlige del af Skjold Bjergene (giantshield mountains), er denne barske skov kendt for sten cirkler og gravhøje fra de forlængst uddøde druide folk. Det siges vildtlevende barbar stammer bor i de nordlige dele af skoven, men oftest efterlader de kun en brændende landsby og ingen vidner så meget kan ikke siges om dem.

Hekseskoven (Witchwood):
Ifølge rygtet er denne tætte skov hjemsøgt af de rastløse ånder af de gamle druide folk, der engang dvælede her. Skoven er en frodig, fugtig skov, der bliver sumpet som det nærmer sig de større floder, der løber gennem hjertet.

Dødninge Kløftens Bro: (Skull gorge bridge)
En gammel dværgebro som ligger på ved Hekseskoven nordlige udkant, og er det eneste sted at krydse Dødninge kløften hvis man søger mod nord. Hvis jeres karakter bor i dalen ved de at man også kan krydse kløften ved et vade sted en dagsrejse fra broen mod den røde drages bjerge (wyrmsmoke mountains)

Rhestin Sø:
Dette er en lavvandet, sumpet sø omkring 100 mil lang, nord til syd, og engang stod i centrum for riget Rhestilor. Nu ligger søen stort set forladt, og har tendens til at være sumpet langs dens bredder, især mod vest, hvor den smelter sammen med Sortemosen.

Sortemosen (Blackfens):
Denne marsk ligger på den østlige bred af søen Rhestin. Ruinerne af den for længst glemte hovedstad Rhest siges at ligge i hjertet af mosen.

Den røde drages bjerge (Wyrmsmoke Mountains):
Disse rullende bakker og lave bjerge får deres navn fra en række af vulkansk toppe, der stadig ulmer og afgiver faner af aske på lejlighed, og nogle lokale og rejsende insistere på, at røgen forureningsfaner faktisk kommer fra en enorm rød drage, der bor i deres hjerte. Mens ingen bekræftede observationer af sådan et bæst er kendt, er det sikkert, at bjergene er hjemsted for mange gobliner, hobgoblin, og andre grønskins stammer, der tilbringer meget af deres tid med at bekæmpede hinanden, selv om stammerne er talrige nok til, at lejlighedsvise overfald næsten har afsluttet handelen langs den gamle dværge vej (Dwarfroad) mod nord.

Torneørkenen (Thornwaste):
Syd for Den Røde Drages Bjerge (Wyrmsmoke bjergene) ligger en stor gold strækning land kendt som Torneørkenen, en labyrint af bakker, slugter og tørre, støvede krat. Som man rejser længere mod syd og vest ind i hjertet af det området, er større og større dele ørken. Den Torneørkenen har længe været tilholdssted for løver, griffer og andre monstre, og rygter fortæller om ruinerne af et tabt slange imperium tusinder af år gammelt, der stadig ligger gemt et sted i hjertet af ørkenen.

Wyvern bjergene (Wyvernwatch Bjerge)
Syd for Elsir dalen ligger disse bjerge, hvor en håndfuld dværge byer er mejslet ind i bjergene. Kun de mest erfarne og beslutsomme rejsende forsøger at krydse disse toppe, og de fleste rejsende går hundredvis af miles ud af deres måde at omgå dem mod øst eller vest

Main Page

Den Røde Hånds Horde lassesurf